Diş hekimliğinde mucize teknoloji:

Günümüzde diş hekimliğinde hızlı, hassas ve ağrısız problemsiz sonuç alınabilen sistemlerle, eksik dişlerin tedavisi, diş kaplamalarının yapılması ve çok harap olmuş dişlerin tamiri CEREC 3 boyutlu diş üretim sistemiyle mümkündür.

TEK RANDEVUDA, AYNI GÜN ZİRKON KAPLAMA YAPTIRMAK MÜMKÜNDÜR.

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde daha sık duyar olduğumuz CAD/CAM sisteminden, kliniğimizin bu teknolojiyi nasıl kullanıldığından ve hastalarımızın bu teknolojiden nasıl faydalanacağından bahsedelim.

CAM ; Bilgisayar yardımıyla dişin tasarlanması ve CNC kullanılarak üretilmesine denir.

Sirona markalı Cerec 3D inlab Laboratuar tipi CAD/CAM sistemi KLİNİĞİMİZDE kuruludur. Hasta başında bilgisayar destekli dijital ölçü alma, CAD/CAM metodu ile tek seansta Porselen Bloklar kullanarak full seramik kron, ZİRKON KAPLAMA, inlay, onlay ve lamina’lar artık tek seansta yapılabilmektedir.

CEREC 3D CAD/CAM SİSTEMİ İLE NELER YAPILABİLİR?

Porselen kaplamalar, porselen inlay, onlay ( Üstün dayanıklılık ve estetiğe sahip dolgu ), porselen köprüler ve laminalar yapılabilmektedir.

Cerec 3d

Diş hekimliğinde teknolojinin geldiği en son nokta Cerec teknolojisidir. Cerec ankara cihazı ağzı ve dişleri renkli olarak 3 boyutlu olarak tarayabilen ve bu görüntü üzerinde planlama yapma imkanı veren bir sistemdir. BU ŞEKİLDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA HATA RİSKİ MİNİMALDRİ. ÜRETİM ÇOK HIZLI VE ESTETİKTİR.

Cerec ankara ile

1) Hatasız diş ölçüleri alınır

2) Hastanın ağzına ölçü kaşığı ve hamuru konmaz. Mide bulantısı ve kusma olmaz.

3) Hasta ile birlikte yapılacak protezin planlaması yapılabilir.

4) Gülüş tasarımı ankara bilgisayar ekranında yapılır.

5) Aynı gün içinde yapılan dişlerin takılması imkanı vardır.

6) Yapılan dişlerin estetiği mükemmeldir.

CEREC ZİRKONYUM UYGULAMASINDA ÜRETİM GARANTİLİ CEREC BLOKLARIYLA YAPILMAKTADAIR. BU ÇALIŞMA SİSTEMİNDE MONOLİTİK DENİLEN TEK BİR BLOK ZİRKONYUM ÜZERİNDEN İŞLEM YAPILIR. BU YÜZDEN YAPILAN KAPLAMALAR ÇOK DAYANIKLIDIR. BU YÜZDEN CEREC ZİRKONYUM KAPLAMALAR DİŞ SIKAN HASTALARDA BİLE GÜVENLE KULLANILIRLAR.